Novellihaku Spiniin 1/2021 on päättynyt

Nostot

Novellihaku vuoden 2021 ensimmäiseen Spiniin on nyt päättynyt. Etsimme spekulatiivisia novelleja ilmastonmuutos-teemalla. Toimitukselle lähetettiin ilahduttavat 38 tekstiä.

Seuraavaksi toimituksen jäsenistä koostuva raati arvioi novellit anonyymisti ja valitsee niistä parhaat julkaistavaksi. Valittujen novellien kirjoittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Olethan yhteydessä toimitukseen, jos novellisi julkaistaan muualla ennen novellihaun tulosten selviämistä.

Novellihaku Spiniin 1/2021 – teemana ilmastonmuutos

Nostot

Etsimme spekulatiivista fiktiota (scifi, fantasia, kauhu jne.) edustavia novelleja, joista parhaat julkaistaan Spin-lehdessä! Teemana on ilmastonmuutos, ja olemme erityisesti kiinnostuneita utopioista sekä spekulatiivisista keinoista ratkaista 2020-luvun ympäristöongelmia.

Novellin mitta saa olla korkeintaan 3 liuskaa, fonttina Times New Roman, fonttikoko 12 ja riviväli 1,5. Novellihaun raatina toimii joukko Spinin toimituksen jäseniä. Lähetä novellisi viimeistään 12.4. klo 23:59 osoitteeseen spin(at)tsfs.fi.

Voit olla aikaisemmin julkaissut tai vasta aloitteleva kirjoittaja, mutta tässä haussa otetaan vastaan ainoastaan ennen julkaisemattomia novelleja. Voit lähettää halutessasi useamman kuin yhden novellin.

Spin haki joukkoonsa uusia tekijöitä – Spin-päivää vietettiin lauantaina 30.1.2021

Nostot

Ohjelman graafinen ilme: Lyyra Virtanen

Spin-päivää vietettiin 30.1.2021. Päivän aikana osallistujat tutustuivat Spiniin ja miettivät, mistä ovat itse kiinnostuneita lehden teossa. Alla oleva tiedote jätetään sivuille arkistointisyistä. Jos olet kiinnostunut liittymään Spinin toimitukseen, ole yhteydessä osoitteeseen spin@tsfs.fi.

Oletko kiinnostunut spefistä – scifistä, fantasiasta ja kaikesta muusta sen kaikissa muodoissa? Kiinnostaako kirjoittaminen, toimituskokemus ja työskentely sekä paperisen että digitaalisen median parissa? Piirrätkö ja oletko kiinnostunut saamaan taidettasi julki? Nyt on mahdollista päästä tutustustumaan Suomen pitkäikäisimpään tieteis- ja fantasiakirjallisuuteen painottuvaan lehteen ja lähteä halutessasi toimintaan mukaan.

Tule mukaan Spin-päivään lauantaina 30.1.2021 klo 13 alkaen. Tapahtuma kertää noin 4 tuntia taukoineen. Tapahtuma järjestetään etänä Zoom-yhteyden kautta.

Spin-päivään ovat tervetulleita kaikki Spinin toiminnasta kiinnostuneet henkilöt sekä kaikki Spinin toimituksen nykyiset jäsenet. Spinin toimintaa esitellään päivän aikana, joten uutukaiset saavat perehdytyksen lehteen. Luvassa on rento päivä yhdessä tekemisen ja hengaamisen parissa. Päivään osallistuminen ei sido mihinkään, mutta tapahtumassa mainostetaan esimerkiksi helmikuun toimituskokousta, jonne jokainen on myös tervetullut.

Aiempaa toimituskokemusta ei tarvita vaan tärkeintä on kiinnostus julkaisutoimintaan ja spefiin. Tekemällä oppii paljon, ja tehtävää löytyy sekä kokeneille että aloitteleville tekijöille. Hyvä suomen kielen taito on tässä hommassa toki eduksi.

Spin-päivään voi osallistua ja toimitukseen liittyä, vaikka et asuisi Turussa. Suurin osa Spinin toiminnasta tapahtuu etänä myös koronan hellitettyäkin.

Ilmoittaudu alla olevasta linkistä to 28.1. klo 18 mennessä. Linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen perjantaina 29.1.

Ilmoittautumislomake

Spin ilmestyy tällä hetkellä kaksi kertaa vuodessa painettuna ja 2–4 vuodessa kertaa verkossa. Toimituskunta kokoontuu muutaman kerran vuodessa suunnittelemaan uutta numeroa. Muuten viestittely hoidetaan sähköisesti oman Discord-kanavamme kautta.

Spinissä työskentely on luonteeltaan vapaaehtoistyötä. Jokainen lehden tekoon osallistunut toimittaja ja kirjoittaja saa lehdestä tekijänkappaleen ja pyydettäessä työtodistuksen. Vapaaehtoistoiminta on oiva lisä ansioluetteloon varsinkin uran alkuvaiheessa. Lehdessä julkaistuja juttuja voi käyttää työnäytteinä tulevaisuudessa, ja päätoimittaja suostuu mielellään Spinin toimituksessa työskennelleiden suosittelijaksi.

Lisätietoja:

päätoimittaja Anna Mattila / spin@tsfs.fi

Tapahtuman Facebook-sivu

Verkko-Spin 2/2020 – Enkelit ja demonit

Nostot

TÄSSÄ NUMEROSSA