Verkko-Spin 1/2022 – Spefisarjakuva

Nostot

TÄSSÄ NUMEROSSA

Nova- ja Noviisi -kirjoituskilpailuja ei järjestetä tänä vuonna

Nova on Turun Science Fiction Seuran (TSFS), Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetin (Tutka) ja Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien (STK) yhdessä järjestämä novellikirjoituskilpailu, joka on suunnattu aloitteleville kirjoittajille.

Joudumme nyt valitettavasti tiedottamaan, ettei Novaa järjestetä tänä vuonna. Syinä ovat taloudelliset haasteet ja tekijöiden, erityisesti kisaa vetävän kisasihteerin, puuttuminen.

Kaikki järjestävät yhdistykset ovat kärsineet koronan aiheuttamista rajoituksista taloudellisesti. Tämän vuoksi kisan palkintosummien maksamiseen ei olisi tänä vuonna varaa.

Kirjoituskilpailuja pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Korona on tuonut muutoksia monien aktiivisten vapaaehtoisten elämään, minkä vuoksi vapaaehtoisten määrä on viimeisen kahden vuoden aikana pienentynyt. Ilman tekijöitä kilpailua on mahdotonta järjestää.

Perinteisesti Nova-kirjoituskilpailu on julkistettu vuodenvaihteessa ja palkinnonjakotilaisuus on järjestetty seuraavan heinäkuun Finnconissa. Toivomme, että seuraava Nova pystyttäisiin julistamaan mahdollisesti jo tämän vuoden loppupuolella, kunhan löydämme uuden kisasihteerin ja laskemme budjettejamme uudelleen. Kirjoituskilpailu on järjestetty vuodesta 2000 alkaen. Tämä on ensimmäinen vuosi, kun kisaan tulee tauko.

Myös 13–17-vuotiaille suunnattu, samojen tahojen tavallisesti joka toinen vuosi järjestämä Noviisi-novellikilpailu on tauolla kuluvan vuoden. Mikäli Novaa pienemmän kisan luotsaaminen kiinnostaa, voi yhdistyksille ilmaista kiinnostusta myös Noviisin vetämisestä.

Miten voit auttaa?

  • Liittymällä yhdistysten jäseneksi ja maksamalla jäsenmaksun tuet yhdistysten taloutta, saat jäsenedut käyttöösi sekä annat viestin siitä, että yhdistysten järjestämä toiminta kiinnostaa.
  • Vapaaehtoistu uudeksi Nova- tai Noviisi-sihteeriksi. Kisasihteeri organisoi kisan järjestämisen. Hän mm. vastaanottaa kisatekstit, pitää yhteyttä esiraatiin ja tuomaristoon sekä hoitaa palkintojenjakoon liittyviä asioita. Kyselyitä voi laittaa osoitteeseen hallitus@tsfs.fi.
  • Tarjoa apukäsiä muihin yhdistysten hommiin. Vuoden 2022 hallitukset on jo valittu, mutta yhdistykset tarvitsevat usein lisäkäsiä erilaisten projektien pyörittämiseen. Myös vuoden 2023 hallitustehtäviin voi jo ilmaista kiinnostusta.

Yhdistysten hallitukset tavoittaa sähköpostitse hallitus@tsfs.fikabinetti@lists.utu.fi ja info@tieteiskirjoittajat.net.

Mitä tehdä novellillesi?

Onko sinulla pöytälaatikossa teksti, jonka olit ajatellut lähettäväsi Novaan? Tässä muutamia vinkkejä, mitä voit tehdä novellillasi.

STK:n julkaisema Kosmoskynä antaa lyhyen palautteen jokaisesta sinne lähetetystä tekstistä. Vaikka teksti ei tulisikaan julkaistuksi, pääset eteenpäin tekstisi työstämisessä. Lisäksi STK tarjoaa jäsenilleen arvostelupalvelua.

Tekstejä voi myös lähettää painettuun Kosmoskynään (teeman mukaisia, lisätietoa Kosmoskynän sivuilta) sekä Verkko-Spiniin (lisätietoja verkkolehden Kirjoittajille ja avustajille -sivulta).

Verkko-Spin 3-4/2021 – Dystopioita ja sateenkaaria

TÄSSÄ NUMEROSSA